A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Vörös-tenger háborúja magasabb élelmiszerárakat ígér Európának - Bloomberg


A Vörös-tengeren folyó harcok kezdik megzavarni a globális logisztikát. A Bloomberg számolt be erről.

A kiadvány szerint egyes régiókban már most is gondok vannak a termékellátással, és fennáll a veszély, hogy számos termék ára emelkedik Európában.

A Szuezi-csatorna, amelyet jelenleg gyakorlatilag a jemeni hútik blokkolnak, volt az Ázsia, a Közel-Kelet és Európa közötti kommunikáció legrövidebb folyosója.

„A hajóknak most sokkal hosszabb utat kell megtenniük egész Afrikában, ami igazi kihívást jelent a romlandó élelmiszerek szállítása”

– áll a cikkben.

A Hútik időközben bejelentették, hogy az orosz és a kínai hajókat nem fogják támadni.

Biden is megszólalt

Az Irán által támogatott jemeni fegyveres csoport, a hútik hónapok óta támadják a Vörös-tengeren átkelő kereskedelmi hajókat, amelyek szerintük valamilyen kapcsolatban állnak Izraellel. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság több légicsapást is mért a húszik jemeni rejtekhelyeire és kilövőállásaira, ennek ellenére a támadások csütörtökön és pénteken is folytatódtak.

Amikor az amerikai légicsapások sikerességéről kérdezték Joe Biden amerikai elnököt csütörtökön Washingtonban, azt válaszolta:

„Nos, amikor azt mondja, hogy »működnek«, hogy megállítják-e a húszikat? Nem. Folytatni fogják? Igen.”

Sabrina Singh, a Pentagon helyettes sajtótitkára később egy tájékoztatón közölte: „Nem törekszünk háborúra. Nem állunk háborúban a húszikkal. A lépéseink védelmi jellegűek”.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések