A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A török ​​külügyminiszter a képmutatás csúcsának nevezte a Nyugat álláspontját Gázával és Ukrajnával kapcsolatban

Hakan Fidan török külügyminiszter "a képmutatás csúcsának" nevezte a Nyugat Gázával kapcsolatos álláspontját, amely eltér az Ukrajnával kapcsolatos álláspontjától.

"A Gázában történtek miatt a Nyugat és az európaiak elvesztették minden felhalmozott hitelüket. Elherdálták minden hitelüket az emberiség szemében, különösen a mi generációink szemében"

- idézte Fidant a Hürriyet napilap.

Szerinte a Nyugat számára nem lesz könnyű visszaszerezni az elvesztett bizalmat.

"Nem lesz könnyű visszaszerezniük. Az Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatos álláspontjukkal ellentétben a Gázával kapcsolatos álláspontjuk a képmutatás csúcsa. Nem tudnak elvekről, erényről és erkölcsről beszélni. Teljesen figyelmen kívül hagyják őket. Úgy látom, hogy mindez egy hatalmas geostratégiai törés előkészíti a terepet" - mondta a miniszter.

"Izrael a háború szélén áll Libanonnal"

Izrael alig tartja magát távol a háborútól Libanonnal, de ez patthelyzet - jelentette ki a török külügyér.

Korábban az NNA libanoni nemzeti hírügynökség arról számolt be, hogy egy izraeli drón megtámadta a Hamász egyik dél-bejrúti irodáját, hat ember halálát okozva. Az Al Mayadeen libanoni tévécsatorna szerint a Hamász politikai irodájának helyettes vezetője, Száleh al-Arouri halt meg. Halálát, valamint a Hamász katonai szárnya, az al-Kasszam Brigádok két másik parancsnokának és három egyszerű harcosnak a halálát Iszmail Haníje, a Hamász politikai iroda vezetője is megerősítette. Az izraeli média arról számolt be, hogy a Hamász dél-libanoni műveleteinek parancsnoka egy bejrúti robbanásban vesztette életét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések