A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Mi Hazánkosok, az LMP-sek és a Momentumosok együtt zavarták el Sóskút polgármesterét a fórumról


Elüldözték Sóskút polgármesterét és a cég képviselőit az akkumulátorfeldolgozó ellen tiltakozók a lakossági fórumról - írja a szélsőbalos Mérce.

Helyi nem helyi civilek, politikusok, parlamenti képviselők részvételével vált több száz fős tömeget megmozgató tüntetéssel vegyített általános közmeghallgatássá a Sóskútra tervezett akkumulátorfeldolgozó miatt meghirdetett lakossági fórum - írják.

A 17 órára meghirdetett az Andrada cég üzeméről szóló lakossági tájékoztatóra König Ferenc polgármester a főbejáraton érkezett, a rendőrség pedig fokozott jelenléttel készült.

A tájékoztatóra elvileg csak a sóskúti lakcímkártyával rendelkezők mehetnek be, de számos környékbeli településről is érkeztek tüntetők. A rendezvényen részt vesznek a Momentum és az LMP politikusai, illetve felvonult a szélsőjobboldali Magyar Önvédelmi Mozgalom egyenruhásai is.

Gelencsér Ferenc a helyszínen szelfizik:


Már a rendezvény kezdete előtt több százas tömeg gyűlt össze az iskola előtt, sokan sérelmezték, hogy nem engedik be őket a fórumra, felváltva szidalmazva az önkormányzatot és a sajtó jelenlévő képviselőit, nehezményezvén, hogy a hivatal ajtajánál tömörültek - írja a Mérce.

5 óra előtt nemsokkal már tüntetés-hangulat uralkodott a tornateremben, miközben a polgármester és a cég képviselői elhagyták a termet. Őket végül rendőrautóval menekítették ki a helyszínről.

Fél 6 körül a tömeg egy része elkezdett átvonulni a polgármesteri hivatal elé Tetlák Örs LMP-s politikus javaslatára, a párt által szervezett fáklyás tüntetésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések