A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zárt ajtók mögött egyezkedik a főpolgármester-jelöltségről Vitézy Dávid és az LMP


Felelős döntésnek tartja Vittézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár, hogy elfogadja-e az LMP és több civil szervezet felkérését Budapest főpolgármester-jelöltjének. Ezért a tárgyalások részleteiről és a feltételeiről nem kívánja megosztani a részleteket a nyilvánossággal, csak a végleges döntését.

Megtisztelőnek nevezte Vitézy Dávid, hogy az LMP, valamint több civil szervezet is őt jelölné Budapest következő főpolgármesterének. A korábbi közlekedési államtitkár a Mandiner megkeresésére ugyanakkor kiemelte: nagyon felelős döntés ennek a felkérésnek az elfogadása. Ezért arról, hogy az LMP-vel és Ungár Péterrel, a párt társelnökével milyen konkrétumokról egyeztetnek, valamint azt, hogy milyen feltételekkel tenne eleget a felkérésnek, egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Vitézy Dávid hozzátette:

a döntést egyedül kívánja meghozni, de megígérte, azonnal tájékoztatja a közvéleményt arról, elfogadja-e a felkérést a főpolgármester-jelöltségre.

November elején derült ki, hogy az LMP felkérte Vitézy Dávidot arra, hogy induljon a jövő nyári önkormányzati választásokon, Karácsony Gergely kihívójaként. Vitézy a múlt héten arról beszélt, hogy még nem fejeződött be az erről folytatott beszélgetés Ungár Péterrel, az LMP társelnökével. Az egykori államtitkár hangsúlyozta, hogy „nagyon szereti ezt a várost, régóta foglalkozik azzal, hogy fejlődjön, de ez egy komoly döntés, amit nem szeretne elhamarkodni.

Nem először merült fel Vitézy Dávid neve, mint Karácsony Gergely lehetséges kihívója. A korábbi hírek ugyanakkor arról szóltak, hogy a Fidesz kérheti fel a főpolgármester-jelöltségre a közlekedési szakembert, aki az elmúlt időszakban többször is keményen bírálta Lázár János építési és közlekedési miniszter döntéseit, valamint Karácsony Gergely főpolgármestert is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések