A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij Amerikában: Remélem, még számíthatunk Amerikára


Zelenszkij kedden találkozik Bidennel, és a szenátusban is felszólal.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mai egyesült államokbeli látogatásán reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy továbbra is számíthat Amerikára. Mindezt a kulcsfontosságú washingtoni látogatása elején mondta, ahol megpróbálja megmenteni Joe Biden amerikai elnök új, ukrajnai segélyre vonatkozó javaslatát, amelyet a republikánusok a múlt héten blokkoltak. A csomag támogatásáért cserébe a republikánusok az amerikai bevándorlási politika jelentős szigorítását követelik, amit a demokraták elutasítanak.

Az európai törvényhozók azt kérték az Egyesült Államok Kongresszusától, hogy támogassák az Ukrajnának nyújtott segélyt.

„Nem adjuk fel. Tudjuk, mit tegyünk. Számíthat Ukrajnára, és abban reménykedünk, hogy mi is számíthatunk Önre”

– mondta Zelenszkij beszédében a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen, az Egyesült Államok védelmi miniszterének beszédében Lloyd Austinnak a szavai után.

Zelenszkij kedden találkozik Bidennel, és a szenátusban is felszólal helyi idő szerint 09:00-kor. A Biden-adminisztráció figyelmeztette a Kongresszust, hogy az Ukrajnának nyújtott katonai segély megújításának elmulasztása Oroszország javára fordíthatja a háborút, ami biztonsági fenyegetést jelenthet a Nyugat számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések