Ehhez a finom narancsos túrótortához nem szükséges komolyabb szakértelem.
A karácsony előtti utolsó napokban még sokan újragondolják az ünnepi menüt. Ilyenkor sokszor úgy érzi az ember, jó lenne még valami kis édesség, de már nincs túl sok idő az elkészítésére. A következő narancsos túrótorta kellően gyors és elég egyszerű ahhoz, hogy az utolsó pillanatban is elkészítsd. Ráadásul semmilyen speciális hozzávalót nem tartalmaz. Az előkészítési idő nagyon rövid - szinte csak össze kell keverni a hozzávalókat, a sütésre pedig szánj 50 percet.
Hozzávalók 6 személyre
👉 1 kg túró
👉 20 dkg porcukor
👉 10 dkg vaj
👉 4 púpos evőkanál búzadara
👉 3 db narancs
👉 3 db tojás
👉 1 db alma
👉 1 csomag főzős vaníliapuding-por
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A túrót törd össze villával, add hozzá cukrot, vajat, a tojások sárgáját, a csipet sót, majd keverd össze. Ezután mehet bele a pudingpor és a búzadarával összekevert sütőpor. A meghámozott almát reszeld le, és keverd azt is a masszához. Két narancs levét facsard ki, a harmadikat pedig vágd kockákra, és mindezeket keverd a túrós masszába.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd add hozzá az eddigi túrós masszát - amennyire csak tudod, óvatosan keverd össze őket. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsd bele az egészet. Előmelegített sütőben 180°C fokon süsd körülbelül 50 perc alatt készre a tortát. Tálalás előtt szórd meg egy kevés porcukorral.
0 Megjegyzések