A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vegán vöröslencse-püré: krumpli helyett is kínálhatod


Az ízletes vöröslencse-püré a hagyományos köretek kiváló alternatívája lehet.


A vörös lencse nemcsak tápanyagokban gazdag, de gyorsan el is készül. Az alacsony zsír- és kalóriatartalmának köszönhetően egészséges választásnak számít. Továbbá remek fehérjeforrás, ami ideális lehet a vegán és vegetáriánus életmódot követők számára is. Készíthetsz belőle kiváló krémlevest, ízletes húsmentes fasírtot és egészséges pürét is. Mi több, kínálhatod önmagában és köretként is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg vörös lencse
👉 1 db sárgarépa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl kókusztej
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só ízlés szerint
👉 bors ízlés szerint

Elkészítés:

A vörös lencsét alaposan mosd meg, majd szűrd le. A sárgarépát hámozd meg, vágd karikákra, majd a lencsével és a fokhagymával együtt tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepjen mindent. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd puhára forrástól számítva körülbelül 15 perc alatt.

Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. Pürésítsd botmixerrel, önts hozzá annyi kókusztejet, hogy selymes és krémes legyen, majd jól keverd össze. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések