Ezt a serpenyős, sült zöldségköretet sokféle hozzávalóból készítheted: ebbe a változatba brokkoli, zöldbab és borsó kerül.
Mennyei sült zöldségköretet készíthetsz brokkoliból, zöldbabból és borsóból, amely így tökéletes köretté válhat húsok mellé. Ez a változat csupa zöld növényből áll, de helyettesítheted kedved szerint az összetevőket.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg zöldbab
👉 30 dkg zöldborsó
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 dl víz
👉 1 fej brokkoli
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Add hozzá a brokkolit, a zöldbabot és a borsót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal, őrölt köménnyel, füstölt paprikával, forgasd össze, és kezdd el párolni. Öt perc múlva öntsd fel a vízzel. Amikor a víz elpárolgott, keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet. Forgasd össze, és tálalhatod is.
0 Megjegyzések