A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Scholz: fennáll annak a lehetősége, hogy csökkenni fog Ukrajna nemzetközi támogatottsága

Olaf Scholz német kancellár elismerte annak valószínűségét, hogy az Ukrajnának nyújtott nemzetközi támogatás csökken.

"Minden jel arra mutat, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanolyan eltökélt, mint valaha, hogy katonailag térdre kényszerítse Ukrajnát. Arra fogad, hogy az Ukrajnának nyújtott nemzetközi támogatás csökkenni fog. Sajnos nem zárhatjuk ki annak veszélyét, hogy ez a számítás beválik"

- mondta a kancellár a német parlamentben.

Példaként említette az Egyesült Államokban a republikánusok és demokraták közötti nézeteltérést az Ukrajnának nyújtandó további segélyekről, valamint azt, hogy az EU-ban nincs konszenzus az ukrán költségvetés stabilizálását célzó intézkedésekről.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnának történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy minden olyan szállítmány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpontot jelentene Oroszország számára. Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok "a tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. A Kreml szerint a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatású lesz. Lavrov azt is mondta, hogy az USA és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, többek között nemcsak fegyverekkel, hanem azzal is, hogy személyzetet képeznek ki az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések