Az egyszerű rántott karfiolt is feldobhatod parmezános bundával, így igazán izgalmas lesz a végeredmény.
Készítsd el a hagyományos rántott karfiolt parmezános bundában! Még finomabb lesz, ha nem olajon, hanem olvasztott vajon sütöd a darabokat ropogósra. Az így kisütött falatok a vaj miatt szép sárgák lesznek, az állaguk pedig minden gyerek kedvencére, a csirkenuggetsre emlékeztet.
Hozzávalók
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg liszt
👉 5 dkg parmezán
👉 5 dkg vaj
👉 3 tojás
👉 1 nagyobb karfiol
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bors
👉 só
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg őket. A darabokat vágd félbe, és forró, sós vízben öt perc alatt főzd őket roppanósra.
Közben egy tálban keverd el a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Egy másik tálban vegyítsd el a tojást a borssal és a pirospaprikával, egy harmadikba pedig öntsd bele a lisztet. A kifőtt, lecsepegtetett és kihűlt karfioldarabokat forgasd meg előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepanírozott karfiolt, és oldalanként öt perc alatt süsd ropogósra.
0 Megjegyzések