A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megrongálták a keresztet, feljelentést tesz a Mi Hazánk


Ismeretlenek megrongálták a Mi Hazánk szervezete által felállított kettőskeresztet Kecskemét főterén. A párt helyi tagjai helyreállítják a kárt és feljelentés tesznek garázdaság miatt. 

Az ünnepélyes keresztállításra december 3-án került sor Toroczkai László részvételével. A pártelnök felidézte, hogy a kettőskereszt-állítás évtizedes misszió, amely több párt történelmét felölte, de nem ez a fontos hiszen a pártok jönnek-mennek, az eszmeiség marad.

A keresztek felállításának kettős üzenete van. Az egyik üzenet, hogy ragaszkodunk őseink hitéhez, a másik, hogy

ez még mindig a magyarok országa és az is marad.


Mi magyarok egész Európában védelmeztük ezt a jelképet, védelmeztük a keresztény értékeket. Sok ország volt, amelyet meghódított az Oszmán birodalom, de mi magyarok soha nem hódoltunk be. Kecskemét különösen bátor volt, hiszen inkább vállalták, hogy több adót fizetnek, mintsem, hogy a törökök martaléka legyen a város.

Toroczkai László felidézte, hogy annak idején Kecskemét városa volt az, amely saját rendeletben tiltotta meg a törökös viseletet.

Akit törökös viseleten kaptak, annak a fejére ácsszeggel szögezték oda a turbánt – legalábbis a rendelet szerint, amelyet sokszor nem kellett végrehajtani, mert nem volt nagy érdeklődés az ilyen viseletre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések