A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter az ukrán elnöki hivatal vezetőjével egyeztetett, hamarosan találkoznak is


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével. A személyes találkozóra sem kell sokat várniuk.


„Néhány hete kötött megállapodásunknak megfelelően ma újra telefonon egyeztettünk Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével” – közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte:

A folyamatos magas szintű párbeszéd fenntartása fontos, mert az reményt ad arra, hogy javítani tudjuk kapcsolatainkat, márpedig mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a lehető legjobb együttműködést tartsuk fenn minden szomszédunkkal. Békepárti álláspontunkon természetesen nem változtatunk, de várakozással tekintek januári személyes találkozásunk elé, mert ott lehetőségünk lesz a legfeszítőbb kétoldalú kérdések megvitatására.

Ihor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője december 25-én arról beszélt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, a két vezető egy kétoldalú találkozó keretében ülhet tárgyalóasztalhoz a tervek szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések