A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: el kell törölni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt

Az LMP szerint el kell törölni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt, az ugyanis megadja a lehetőséget a kormánynak, hogy figyelmen kívül hagyja a szabályokat az óriásberuházásoknál - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombati, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté emlékeztetett arra, hogy néhány napja a Kúria elfogadta az erről szóló népszavazási kezdeményezésüket.

A politikus a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt a "törvénytelenség törvényének" nevezte, ami megadja a lehetőséget a kormánynak arra, hogy az ország bármelyik pontján, "a szabályokat, a közösség érdekeit, a helyi véleményeket és döntéseket figyelmen kívül hagyva" óriás beruházásokba kezdjen.

Ennek a törvénynek az eltörlésével szeretnék visszaadni a jogot a településeknek, kerületeknek, hogy ha úgy érzik, ellehetetlenítenék az ott élők életét, beleszólhassanak vagy akár vétót emelhessenek a beruházásokkal szemben - fejtette ki az ellenzéki politikus.

Az LMP szerint az emberek véleménye, a környezet, a természet kincseinek megvédése fontosabb a nagytőkések érdekeinél

- fejtette ki a frakcióvezető-helyettes.

Vida Attila, az LMP zuglói önkormányzati képviselője egy a kerületükben zajló, nemzetgazdaságilag kiemelt fontosságú beruházásra hívta fel a figyelmet. Azt mondta: a beruházás 70 százalékát egy "titkosított szerződés keretében" a Fidesz-kormány 244 milliárd forintért vásárolta meg. 

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy az eredetileg tervezettnél mintegy kétszeres területet építenek be, és az eredetileg engedélyezett legfeljebb 18 méter magas épületek helyett 30 méter magas "monstrum" készül.

Ez a "szörny-beruházás" példája annak, hogy ebben az országban vannak olyanok, akiknek mindent szabad - fogalmazott Vida Attila.


Zöld népszavazás Zuglóban is - most miénk a döntés!

Zöld népszavazás Zuglóban is - most miénk a döntés! Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, Vida Attila, az LMP zuglói önkormányzati képviselője

Posted by LMP - Magyarország Zöld Pártja on Saturday, December 2, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések