A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rágalmazási pert indítanak a román ügynök Parászka ellen


Egy szemtanú a nyomozóhatóságnak azt nyilatkozta: „hallotta Parászkát visítani, káromolni a gyanúsítottat, sőt látta, hogy Parászka megragadja Kiss ruháját.”

Kiss Dénes a Facebook-oldalán számolt be arról szombaton, hogy a tanúmeghallgatások és a fellebbezés elmaradása után a marosvásárhelyi nyomozóhatóság jogerősen ejtette Parászka Boróka vádját és november 10-én megszüntette a büntetőeljárást ellene.

Mint ismert, Parászka Boróka fizikai agresszióval vádolta meg rádiós kollegáját egy nyilvános FB-posztban 2020. április 18.-án: „Méterre pontosan ugyanott, ahol hetedik éve zaklatnak, ahol már több verbális abúzus ért. Polgári, értelmiségi, keresztény, védett környezetben.

Szemtanú lehetett volna, amikor a zaklató férfi nekem esett, több férfi is volt a környéken, hiába kiabáltam, egyik sem jött oda. 

Egyikük odaszólt – távolról, látószögön kívül – nekem, hogy halkabban, ne zavarjak. (...) Van-e #metoo az erdélyi magyar közösségben? Van bizony. Én is: #metoo”

– fogalmazott akkor Parászka.

Kiss Dénes állítása szerint a rendőrségi feljelentésben a magát áldozatnak beállító Parászka Boróka által megnevezett, mindkét beidézett tanú a nyomozó hatóságnak azt nyilatkozta: nem tartózkodtak az épületben a feltételezett cselekmény idején”.

A meggyanúsított Kiss Dénes által megnevezett, beidézett szemtanú a nyomozóhatóságnak azt nyilatkozta: „hallotta Parászkát visítani, káromolni a gyanúsítottat, sőt látta, hogy Parászka megragadja Kiss ruháját, rángatja, később pedig azt, hogy Kiss térdel a földön és szedi össze a papírjait.’’

A nyomozati anyagból Kiss állítása szerint az is kiderült, hogy „az épp élő adásban levő hírolvasó nő is hallotta a hírolvasó kabinból Parászka kiabálásait, a látómezejében volt Kiss (az üvegajtón át), kilépett a hírolvasó kabinból, látta Kisst a földön térdelni a szétszóródott papírokkal, de Parászkát nem látta a helyszínen”.

Kiss Dénes a posztban bejelentette:

lejáratásért és hitelrontásért rágalmazási pert indít Parászka Boróka ellen. 

Kiss Dénes úgy véli, egy nyilvános lejáratás áldozatává vált, és bár a lejáratásához vezető nyilvános Facebook-posztjában 11 nappal az incidens után, 2020. április 18-án Parászka Boróka nem írta ki a nevét, „de pontos, kommentekbeli körülírással, utalással, a baráti sajtónak privátban megnevezett személyem ellen sajtóhadjáratot indított” – húzta alá.


Jogerős ítéletet hozott a Parászka – Kiss ügyben a Marosvásárhelyi Bíróság mellett működő Ügyészség A nyomozó hatóság...

Posted by Kiss Dénes on Friday, December 1, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések