Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz tökéletes a rozé kacsamell: először kérget süss a húsra


A rozé kacsamell a nevét a belsejéről kapta, amely sütés után még rózsaszínes marad.


A tökéletes rozé kacsamell titka a megfelelő sütési idő. Attól függően, mennyire szeretnéd átsütni, 10-15 percig kell a sütőben tartanod a húst, ha pedig teljesen átsütve szereted csak, akkor egy kicsit tovább. Ha van olyan öntöttvas serpenyőd, ami a sütőt is jól bírja, abban készítsd, és akkor mosogatni is kevesebbet kell majd utána.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 kacsamell
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kacsamellek bőrét éles késsel keresztben vágd be néhány helyen, de vigyázz, a húst ne sértsd fel. Ezután mindkét oldalát dörzsöld be sóval és borssal.

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A kacsamelleket tedd hideg, száraz serpenyőbe a bőrükkel lefelé, és közepes lángon hat-nyolc perc alatt pirítsd meg. Ekkor fordítsd meg őket, és a húsos felüket is pirítsd fél percig. A keletkező zsírt öntsd le róluk, és tedd félre.

Az elősütött húsokat told forró sütőbe. Legjobb, ha a serpenyőben maradnak, de ha ez nem megoldható, át is pakolhatod őket egy tepsibe. A sütési idő attól függ, mennyire szeretnéd átsütve: rare állapothoz 10 perc kell, rozéhoz 15, teljesen átsütve 18: így is nagyon finom, de akkor már nem lesz rozé a kacsamell. A sütési idő végeztével vedd ki a sütőből, pihentesd tíz percig, és csak utána tálald. Ne takard le alufóliával, mert akkor megpuhul a bőre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések