Tejmentesen is nagyon finom lesz a krumplipüré: mutatjuk, hogyan készítsd.
Akkor is remek krumplipürét készíthetsz, ha nem fogyasztasz tejterméket: ez a tejmentes, vegán változat bátran veszi fel a versenyt az eredetivel. Sörélesztőpehely tartja egyben, amelyet talán te is jól ismersz, ha nem fogyasztasz tejet. Ha még krémesebbre szeretnéd, használhatsz hozzá növényi tejfölt, de anélkül is jó lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg krumpli
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 0.5 dl rizstej
👉 0.5 evőkanál vegán vaj
👉 0.5 evőkanál sörélesztőpehely
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 növényi tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és típustól függően 20-30 perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval és sörélesztőpehellyel, majd add hozzá a rizstejet és a vegán vajat. Krumplinyomóval pürésítsd. Aki szereti, dúsítsa még növényi tejföllel. Sült zöldségek, zöldségfasírtok mellé kiváló köret.
0 Megjegyzések