A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálos balesetet okozott, eltiltották, mégis újra balesetezett


Vádat emelt egy férfival szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség eltiltás alatti járművezetés miatt. 

Az elkövető röviddel azután, hogy halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt eltiltották a járművezetéstől, mopedautót vezetett, amelynek műszaki problémái miatt közlekedési balesetet szenvedett – tájékoztat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a nyárlőrinci férfit 2023 áprilisában 

a bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt négy évre eltiltotta a járművezetéstől.

– hangsúlyozták. A férfi az eltiltás ellenére alig négy hónappal később, augusztusban egy mopedautót vezetve Nyárlőrinc központjában közlekedett, a jármű műszaki hibája miatt egy villanyoszlopnak hajtott, aminek következtében a férfi könnyű sérüléseket szenvedett – tették hozzá.

A vádlott megszegte azt a KRESZ-szabályt, amely szerint járművet az vezethet, aki érvényes engedéllyel rendelkezik.

 2021. május 14-től bűncselekmény, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt járművet vezet.

Az ügyészség a férfit eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével vádolja, és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, járművezetéstől eltiltását, továbbá azt indítványozta, hogy a bíróság a korábbi, próbaidőre felfüggesztett két évi fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – közölték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések