A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Azon töpreng a brit lap, hogy miként lehetne kirúgni Magyarországot az EU-ból


A Daily Express feltette a kérdést: „ki lehet-e szorítani Magyarországot az EU-ból?”

„A Magyarország és az Európai Unió közötti, Ukrajnával kapcsolatos közelmúltbeli diplomáciai csetepaté reflektorfénybe helyezte az uniós döntéshozatal bonyolultságát és az olyan vezetők által támasztott kihívásokat, mint Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor. A diplomáciai patthelyzet közepette egy kulcsfontosságú kérdés merül fel: Ki lehet-e szorítani Magyarországot az EU-ból?” – ezen kérdés megválaszolásához elemezte a Daily Express az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének a mechanizmusát..

Az írás szerint Orbán Viktor régóta vitatott személyiség az EU-n belül, mivel ellenezte Ukrajna csatlakozását, és aggályokat vetett fel a demokratikus értékek iránti elkötelezettségével kapcsolatban. Kitért arra is a Daily Express, hogy úgy tűnik, hogy Orbán tetteinek hátterében pénzügyi megfontolások állnak, mivel Magyarország gazdaságának fenntartása nagymértékben függ az uniós forrásoktól.

A portál szerint a jogállamisággal kapcsolatos aggályok 2021 óta több milliárd euró visszatartásához vezettek. Az, hogy Orbán kihasználja az Ukrajnával kapcsolatos kérdéseket, arra utal, hogy megpróbálja feloldani ezeknek a pénzeknek a befagyasztását és kedvező gazdasági helyzetet biztosítani Magyarország számára.

Az Orbán-kihívás és az EU és Ukrajna közötti bonyolult kapcsolatok kezelése során az EU-nak egyensúlyt kell teremtenie az egység és a demokratikus értékek fenntartása között – írja a Daily Express.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések