A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cseh Katalin szerint magyar érdek, hogy Ukrajna megkapja az uniós támogatást


Miközben a Momentum mindent megtesz annak érdekében, hogy hazánk ne juthasson uniós forrásokhoz, Cseh Katalin egyenesen „magyar érdeknek” nevezte az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást – írta meg a Drót.info portál.

Mint jelezték, a Momentum európai parlamenti képviselője az ATV-nek a következőképpen fogalmazott:

És hát, ugye az Ukrajnának szánt pénz is szerintem Magyarország érdekében lenne elköltve.

Az írás megjegyezte, hogy Cseh Katalin Brüsszelben mindent elkövet azért, hogy hazánk még véletlenül se juthasson hozzá – a neki amúgy járó – EU-s forrásokhoz.

Ahogy azt korábban lapunk megírta, Brüsszelben a magyarországi ellenzéki pártok ugyanis régóta próbálják hátráltatni a Magyarországnak járó uniós pénzeket. Visszatérő eleme politikájuknak, hogy a magyar jogállamiság állítólagos problémájára és egyéb mondvacsinált indokokra hivatkozva igyekeznek szabotálni az előirányzott uniós támogatások kifizetését. Ezt először még szemérmesen tették, azonban az elmúlt időszakban már nyíltan is vállalták.

Gyurcsány Ferenc egy közösségimédia-oldalon így fogalmazott:

Szembemegyünk Orbán kormányával. Ahol és ahogy tudunk, nyomást gyakorlunk rá. Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát.

A DK elnöke a Spirit FM adásában is elismerte: pártja azon dolgozik Brüsszelben, hogy hazánk ne jusson hozzá a jogosan járó uniós forrásokhoz.

Mi ezen nagyon sokat dolgoztunk. Nem kell hazudni, mi voltunk ott! Ez a dolgunk! De nemcsak Brüsszelben támadjuk az Orbánt, hanem itthon is

– ismerte el Gyurcsány Ferenc.

A DK mellett a Momentum is élen járt a magyar érdekek érvényesülésének hátráltatásában, amellett, hogy minden, Magyarországot elítélő határozatot automatikusan megszavaznak. Donáth Anna arra akarta rávenni az Európai Bizottságot, hogy vegyék bele a magyar kormánynak szabott feltételek közé a pedagógus-státustörvény visszavonását, ötvenszázalékos azonnali pedagógusbér-emelést és a magyar oktatás átfogó reformját. Tehát pont azt akarta feltételévé tenni a kifizetésnek, amire a kormány a támogatásból költ majd.

Cseh Katalin pedig azt akarta, hogy a kormányt megkerülve akár senki által nem megválasztott politikai szervezetek is pályázhassanak az uniós támogatásokért. Sikerként értékelte, hogy a pályázó önkormányzatok és „civil” szervezetek közvetlen összeköttetésben állnak az Európai Bizottsággal, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy ott is a magyar kormány ellen lobbizhatnak.

Cseh Katalin október ­23-án közös sajtótájékoztatót tartott a Magyarországot olykor napi tíz-húsz bejegyzésben kritizáló Daniel Freund, a szocialista holland Thijs Reuten és a néppárti Petri Sarvamaa társaságában, ahol arról győzködték a brüsszeli döntéshozókat, hogy ne adják oda a minket illető pénzt. Cseh Katalin akkor úgy fogalmazott, a bizottságnak nem szabad engedni a zsarolónak, vagyis lényegé­ben amellett állt ki, hogy Magyarország ne kapja meg a neki jogosan járó uniós forrásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések