A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezek az üzletek már biztosan zárva lesznek december 24-én


Alig néhány nap van hátra karácsonyig, a bevásárlóközpontok hetek óta zsúfolásig vannak, a következő napokban pedig tovább tetőzik majd a vásárlási kedv, pláne, hogy egyre több üzletlánc jelenti be: december 24-én nem nyit ki, és az aznapi bevétel helyett inkább a dolgozói pihenését helyezi előtérbe.

A magyarországi kiskereskedelemben összesen 15 üzletlánc marad zárva december 24-én, azaz aranyvasárnap:

A Penny Market december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

A Lidl Magyarország mind a kétszáz üzlete zárva lesz december 24-én, ám december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak mindenkit.

A Spar Magyarország azt közölte, hogy december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Intersparokat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Ám ezek is rövidebb nyitvatartással, délig lesznek nyitva. 

A Rossmann is szabadnapot biztosít munkatársai számára december 24-én, így ezen a napon több mint kétszáz üzletüket zárva tartják. Szintén otthon maradhatnak a JYSK dán lakberendezési kiskereskedelmi lánc munkatársai, a cég mind a 94 magyarországi áruháza zárva tart szentestén.

Biztosan nem nyit ki az Obi, a Praktiker, az XXXLutz, a Diego, a Jysk, a Mountex és a Libri boltjai sem. 

Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország és a Tesco is úgy döntött, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. A többi élelmiszerlánc, mint a Coop, a CBA, a Reál és az Auchan viszont még nem osztotta meg ünnepi nyitvartartását. 

A december 24-i boltzár mellett a szakszervezet is kiáll, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke úgy fogalmazott: – Korábban nem volt rá példa, hogy élelmiszerboltok karácsony előnapján egész nap zárva legyenek. A felmérések a társadalom irányából azt mutatják, hogy óriási, körülbelül hetvenszázalékos támogatottsága van annak, hogy 24-én a kereskedelemben dolgozó munkavállalók a családjukkal töltsék az időt – fejtette ki Bubenkó Csaba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések