A gyömbéres mézbe áztatott magvakban többek között az a csodálatos, hogy úgy variálhatod a hozzávalókat, ahogy épp kedved tartja.
A gyömbéres mézbe áztatott magvaknál nem is kell finomabb ehető ajándék. Ebbe a változatba dió, mogyoró és kesu kerül, de ha szeretnéd, a magvak egy részét helyettesítheted aszalt gyümölcsökkel. Az itt megadott mennyiség egy két és fél decis kis üveghez jó, ez pont elég kicsi és csinos, és sokat készíthetsz belőle.
Hozzávalók 2.5 decihez
👉 20 dkg méz
👉 2 cm gyömbér
👉 1 evőkanál dióbél
👉 1 evőkanál mandula
👉 1 evőkanál törökmogyoró
👉 1 evőkanál kesudió
👉 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A üveget forró vízzel alaposan mosd ki. A gyömbért hámozd meg, és vágd karikákra. A magvakat rétegezd egymásra az üvegben a gyömbérrel, és minden rétegre szórj egy kis csipetnyi fahéjat. Végül öntsd fel a mézzel, és jól csavard rá a tetejét. Felbontás után tartsd a hűtőben. Mivel édes, tömény édesség, sokáig ki fog tartani.
0 Megjegyzések