A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Gergely: A bruttó 700 ezer forintot is eléri majd a pedagógusok átlagbére


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a pedagógusokat érintő béremelésről beszélt a Bikknek, kiderült, hogy a 2024-es januári emelést követően 2025-ben akár a bruttó 700 ezer forintot is elérheti majd a tanárok átlagbére. Gulyás Gergely azt is elárulta, hogy miért változott meg a kormány véleménye Ursula von der Leyenről.

A pedagógusok béremeléséről, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének kérdéséről és az uniós pénzek visszatartásáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Blikk Talk! című politikai-közéleti beszélgetős műsorban.

- A Fidesz megelőlegezte a bizalmat Ursula von der Leyen számára, amikor az Európai Bizottság élére került, azt gondolták ugyanis, hogy Jean-Claude Junckernél csak alkalmasabb személy érkezhet. Változott azonban a helyzet, és ezzel együtt von der Leyen megítélése, mivel a „Magyarországot jog szerint megillető pénzétől akarja a bizottság távol tartani”.

- Gulyás Gergelyt még nem tájékoztatta arról Orbán Viktor miniszterelnök, hogy miről beszélt Buenos Airesben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, azonban valószínűnek tartja, hogy Ukrajna Európai Unióba való tagfelvételi eljárása volt a téma, és Orbán Viktor a magyar álláspontról tájékoztatta az ukrán elnököt.

- Gulyás Gergely szerint álhír, hogy kárpátaljai magyar szervezetek arra kérték a magyar kormányt, hogy ne akadályozza Ukrajna uniós csatlakozását, szerinte a beregszászi polgármester nyomás alatt írhatta alá a levelet. 

- A visszatartott uniós pénzeket akár már a napokban láthatjuk a miniszter szerint, ám legkésőbb akkor, amikor „a bizottság a saját maga által előidézett jogsértő állapotot megszünteti”. Gulyás Gergely szerint csak akkor hihetünk Brüsszelnek, ha már itt a pénz. Az érkező 10 milliárd euróból 2024. január 1-jével a kormány megemeli a pedagógusok bérét, ez 72 százalékos emelést jelent, ezt követően 2025. január 1-jével pedig elérik majd a diplomás átlag 80 százalékát. Jelentős emelésről, csaknem bruttó 700 ezer forintos átlagbérről számolt be a miniszter. 

- Azért nem árulja el a kormány, hogy ki lesz Budapest főpolgármester-jelöltje a Fidesz színeiben, mert nehéz választaniuk a sok jó jelöltből. Korábban már szóba került annak a jelöltnek a neve, aki valóban a Fidesz színeiben indul majd a főpolgármesteri székért. 

- Magánéleti kérdésekre is válaszolt a miniszter, kiderült, hogy Gulyás Gergely a közösségi médiát pusztán információs felületnek tekinti, és gyerekkora óta vonzotta a politikai pálya. 1988 júniusában, amikor hatéves volt, részt vett a nagy Erdély-tüntetésen. Gyermekként nagyon szerette volna megnézni Nicolae Ceausescu egykori román pártfőtitkár kivégzését, de a szülei nem engedték meg neki, amit rossz néven vett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések