A fokhagymás, rozmaringos kacsamell fenséges, mégis egyszerű, és a fűszerezését se bonyolítsd túl!
A különféle, jól elkészített kacsasültek ünnepi ételnek is kiválóak, de nem kell hozzá különösebb alkalom, hogy az asztalra kerüljenek. Készítheted egészben, megsütheted akár a combját vagy a mellét. Ha utóbbi mellett döntesz, csak arra figyelj, hogy ne száradjon ki. Épp ezért a mellet először serpenyőben süsd pirosra, hogy kis kérget kapjon. Ha lehet tehát, olyan serpenyőt válassz, amit be tudsz tenni a sütőbe.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 db kacsamell
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 ág apróra vágott rozmaring
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 db narancs
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A kacsamellet mosd meg, és törölgesd szárazra. Vágd be a bőrét, de ügyelj arra, hogy ne vágd át a húst. Dörzsöld be a kacsamell mindkét oldalát sóval és frissen őrölt borssal. Egy kis tálban keverd össze a zúzott fokhagymát, egy ág apróra vágott rozmaringot és az olívaolajat. Kend a keveréket a kacsamell mindkét oldalára. Pihentesd legalább 30 percig a kacsamellet, hogy az ízek jól átjárják. Egy serpenyőben süsd a kacsamellet először a bőrös oldalán, amíg a bőre szépen megpirul.
Ezután fordítsd meg, és süsd további két-három percig a másik oldalát is. Tedd át a kacsamellet a forró sütőbe, rakd mellé a maradék rozmaringot és a felgerezdelt narancsot, majd süsd 180 fokon további 10-15 percig. Miután kivetted a sütőből, hagyd pihenni a kacsamellet néhány percig, mielőtt szeletelnéd. Ez segít abban, hogy a hús még szaftosabb maradjon.
0 Megjegyzések