A tojásos csirkesaláta tökéletes vendégváró akár karácsonyra is.
Ez a joghurtos, tojásos csirkesaláta éppúgy megállja a helyét az ünnepi asztalon, mint egy hétköznap estére, maradékmentő fogásként. A legjobb benne az, hogy tényleg kedved szerint variálhatod: ebbe a változatba a fő alapanyagok mellé kerül még kukorica, uborka és alma is, ettől lesz kellemesen savanykás.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg görög joghurt
👉 10 dkg morzsolt kukorica
👉 4 tojás
👉 1 alma
👉 1 evőkanál majonéz
👉 0.5 kígyóuborka
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet sózd és borsozd meg, kend meg a felületét olívaolajjal, de hagyd egyben. Pihentesd így fél órát, majd told 220 fokos sütőbe 25 percre. Ennyi idő alatt szaftosra sül. A megsült csirkét kicsit hagyd kihűlni, majd kockázd fel. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Hűtsd le, és kockázd fel őket. Az almát és az uborkát is szeleteld fel, a kukoricakonzervet csepegtesd le.
A joghurtot keverd el a majonézzel, majd add hozzá a csirkét, a kukoricát, a tojást, az uborkát és az almát. Forgasd jól össze, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések