A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Berúgott és elaludt a karácsonyi szolgálat közben a vasutas


Nem kapott szabadságot a MÁV egyik rutinos, közel 30 éve a vasúttársaságnál dolgozó forgalomirányítója sem, akit december 25-ére osztottak be a felsőrajki vasútállomásra.

Az ő feladata volt a közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása, és a vasúti jelzőberendezések kezelése. A délutáni munkakezdés után a férfi megivott egy liter vodkát, és elaludt. Nem adott így szabad jelzést két, Szombathely és Pécs között menetrend szerint közlekedő vonatnak, ezért azok a szomszédos állomásokon kényszerültek várakozni.

A forgalomirányítót a vonaton és a közeli állomáson szolgálatban lévő kollégái megpróbálták telefonon elérni, de mivel nem jártak sikerrel, értesítették a rendőrséget. A felsőrajki vasútállomás irodájában alvó, erősen ittas vádlottat a kiérkező járőrök ébresztették fel. A lerészegedett vasutas hibájából az egyik vonat 26 perc, a másik szerelvény pedig 93 perc késéssel tudta csak folytatni az útját.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit közérdekű üzem működésének megzavarása miatt jogerősen 375 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte

- áll a bíróság közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések