A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz elnöki tanácsadó megjósolta a Mercedes és a BMW "eltűnését"


Maxim Oreshkin elnöki tanácsadó az Expert magazinnak adott interjújában a Mercedes és a BMW eltűnését jósolta: a márkák megmaradhatnak, de megismétlik a Volvo sorsát, és megszűnnek európai autók lenni.

"Most sokat beszélünk arról, hogy a kínai autóipar átveszi az orosz piacot. De ez nem csak Oroszországban történik. Kína a világ első számú autóexportőrévé vált. Nem lennék meglepve, ha tíz év múlva az olyan cégek, mint a Mercedes és a BMW a történelem homályába vesznének. Márkaként valószínűleg megmaradnak, de megismétlődik a Volvo sorsa, amelyet Kínának adtak el. Más szóval, gyakorlatilag megszűnnek európai autók lenni"

- mondta.

Az elnöki tanácsadó szerint az európai gyártóknak ma már sem piacuk, sem előnyük nincs azokban a technológiákban, amelyekkel öt-tíz évvel ezelőtt rendelkeztek.

A múlt héten Kína oroszországi nagykövete, Zhang Hanhui a RIA Novosztyinak adott interjúban elmondta, hogy Oroszország a kínai autók fő importőre lett, míg Kína a fő autószállítójuk (a szállítások mind fizikai, mind pénzben kifejezve nőttek).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések