A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

700 centivel tetőzhet a Duna ma Budapesten


Az Országos Vízügyi Igazgatóság (OVI) azt írja, hogy a dunai árhullám levonulása ugyan zavartalan, de Nagybajcs újabb, a vártnál magasabb tetőzése és a mellékfolyók nagyobb vízszállítása miatt az alsóbb szakaszon is magasabb tetőzés és lassabb apadás várható.

A pontos előrejelzéseket nagyban megnehezítette a Vág vízgyűjtőjén lehullott intenzív csapadék, valamint a Bősi erőmű üzemrendje és az ott keletkező uszadéktorlódás. Az elmúlt napokban jelentős csapadék már nem volt, és az előrejelzések szerint folytatódik a száraz, enyhe időjárás.

A korábbi csapadék hatására viszont a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le, a Duna Nagybajcsnál kedden késő este másodjára is tetőzött 616 cm-es vízállással, II. fokú készültség mellett. A tetőzés már Gönyűnél is megtörtént szerda hajnalban, 577 cm volt a legmagasabb vízállás.

A számítások szerint Budapesten a tetőzés 700 cm körül várható december 28-án napközben, a rakpart szintje alá december 30-án mehet a vízállás. Baján a tetőzés II. fokú készültség elrendelése mellett 822 cm körül várható 30-án napközben.

Mai pillanatképek, kivételesen csak úgy…mert mindenkit megérint ez a szokatlan látvány…💙💙 (Csoda)fotók: Romet...

Posted by Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF on Wednesday, December 27, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések