A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legegyszerűbb diós kevert süti semmi munkával: ünnepekre vagy hétköznap estére is készülhet


Ennél a csoda finom diós kevert sütinél egyszerűbbet nem találsz ma.


A diós kevert süti tésztája pofonegyszerű. Mint minden hasonló sütihez, ehhez is jól megy a reszelt alma, amelytől a tésztája finom szaftos lesz. Ne spórolj a téli fűszerekkel, a fahéj mellé tegyél egy kevés őrölt szegfűszeget is!

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg darált dió
👉 20 dkg görög joghurt
👉 15 dkg cukor
👉 7.5 dkg egész dióbél
👉 2 alma
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A darált diót keverd el a liszttel, a fűszerekkel és a szódabikarbónával. A tojást keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot is, és ezzel is keverd ki. Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki, a gyümölcsöt reszeld le, és forgasd a tojásos részhez. Végül keverd bele a diós lisztet is. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az egész dióbeleket éles késsel vágd durvára, ezzel szórd meg a tészta tetejét. 180 fokon 35 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések