A kókuszkocka a retró házi sütik királya, és glutén-, tej- és cukormentes verzióban is ugyanazt az élményt garantálja.
Gyerekkorunk kedvenc sütije, a kókuszkocka gluténmentesen is isteni finom lesz. Készülhet barna rizslisztből vagy egyszerű gluténmentes lisztkeverékből, attól függően, melyiket szereted jobban. A cukrot is kiválthatod édesítőszerrel. További egészséges receptekért látogass el Mentes Anyu Facebook-oldalára!
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
👉 20 dkg univerzális gluténmentes vagy barnarizs-liszt
👉 18 dkg cukor vagy ennyinek megfelelő édesítőszer
👉 3 tojás
👉 2 dl növényi tejhelyettesítő ital
👉 1 csomag gluténmentes sütőpor
👉 1 csipet só
👉 0.75 dl növényi olaj
A mázhoz:
👉 20 dkg cukor vagy ennyinek megfelelő édesítőszer
👉 10 dkg kókuszzsír
👉 4 dkg cukrozatlan kakaópor
👉 2 dl kókuszital (1 dl 24%-os DELCOCO kókusztejszín + 1 dl víz keveréke)
A hempergetéshez:
👉 1 csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat összekeverjük a cukorral vagy édesítőszerrel, az olajjal, a növényi itallal, és hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát kb. 20x25 centis előkészített (sütőpapírral bélelt vagy margarinozott-lisztezett) sütőformába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve hűtsük ki teljesen.
A kakaós mázhoz a kókuszzsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőszert vagy cukrot, a kakaóport és a kókuszitalt. Állandóan kevergetve, pár perc alatt felforraljuk. A közben kihűlt piskótát kockákra vágjuk, és egyesével (egy villa segítségével) belemártogatjuk a kakaós mázba, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Jól áll neki, ha egy-két órát állni hagyjuk, mielőtt kínáljuk.
0 Megjegyzések