A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces gesztenyés csirkemell tejszínes szószban: fagyasztott gesztenyéből szuperkönnyű


Ha a tejszínes, gesztenyés csirkemellet készíted el, fél óra alatt az asztalon lehet a karácsonyi vacsora.


A hagyományos gesztenyés pulyka hamisítatlan karácsonyi fogás, de mit szólnál, ha készíthetnél valami hasonlót csirkemellből, mindössze fél óra alatt? Ehhez a változathoz fagyasztott, hámozott gesztenyét vásárolj, amellyel nagyon egyszerű dolgozni, főleg, hogy most nem is kell vele megtölteni a húst, hanem csak mellé pakolni a serpenyőben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 65 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg fagyasztott egész gesztenye
👉 3 dl alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 1 kis hagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 dl száraz vörösbor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellfilét kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, forgasd össze és tedd félre.

A hagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a befűszerezett csirkemellkockákat. Süsd fehéredésig, majd öntsd fel a borral, az alaplével, szórd meg kakukkfűvel, és tedd mellé a gesztenyét. Fedd le, és főzd az egészet puhára negyedóra alatt. Amikor már a hús és a gesztenye is készen van, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések