A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldségekkel sült vajpuha karajszeletek: megúszós, mégis mennyei fogás


Süsd együtt tepsiben a karajszeleteket ropogós zöldségekkel!


A zöldségekkel együtt sült karajszeletekben, akárcsak az összes többi, körettel együtt sült húsételben az a csodás, hogy kevés munka után simán magukra hagyhatod őket, és amíg együtt puhulnak a sütőben, nyugodtan foglalkozhatsz valami mással. Bátran használj hozzá kedved szerinti zöldségeket: a mi választásunk most azért esett a borsóra és a paprikára, mert pillanatok alatt előkészíthetők.

Hozzávalók 4 személyre

👉 35 dkg zöldborsó
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 4 evőkanál olaj + kevés a zöldségekre
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 kaliforniai paprika
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és szórd meg őket sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a páccal, és szobahőmérsékleten pihentesd őket egy-két órát. A pácolási idő végén a borsót és a hasábokra vágott paprikát egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg őket is sóval, frissen őrölt borssal, és locsold meg kevés olajjal.

Használhatod erre a hús visszamaradt páclevét is. A hússzeleteket vedd ki a pácból, és forró, száraz serpenyőben piríts mindkét oldalukra két-három perc alatt kérget. Így sütés közben is megőrzik a nedvességtartalmukat. Helyezd el az elősütött karajszeleteket a zöldségek tetején. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben egy és negyed óra alatt süsd őket omlósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések