A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnában megfestik a hadseregnek szállított benzint és gázolajat, hogy ne lopják el


A Védelmi Minisztérium azt ígéri, hogy az újítás miatt nem változik a gázolaj és a benzin ára


A hadseregnek szállított gázolajat és benzint színezékkel fogják megjelölni, annak reményében, hogy kevesebb üzemanyagot fognak ellopni az ukrán fegyveres erőkben – számolt be szombaton az rbc.ua hírportál a Védelmi Minisztérium Telegram-közlésére hivatkozva, amiről a karpatalja.info is írt.

A jelentés szerint a fegyveres erők üzemanyag-beszállítói ezentúl a gázolajat pirosra, a benzint pedig zöldre festik. A védelmi tárca a tervek szerint már a jövő héten megszervezi az így jelölt üzemanyag szállítását. A festett gázolaj és benzin november végén jut el a csapatokhoz.

„A jelölés lehetővé teszi a kizárólag a hadsereg számára vásárolt üzemanyag azonosítását és nyomon követését, valamint csökkenti annak illegális értékesítési lehetőségét. A színezés ráadásul lehetetlenné teszi az üzemanyag pancsolásával kapcsolatos visszaéléseket” – áll a közleményben.

A megjelölt üzemanyagot nem lehet úgy hígítani, hogy a szín teljesen eltűnjön. A Védelmi Minisztérium azt ígéri, hogy az újítás miatt nem változik a gázolaj és a benzin ára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések