A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új regisztrációs rendszert vezetne be az unió az Airbnb és a Booking szigorúbb ellenőrzésére


Szigorúbb szabályozással lépne fel az Európai Unió a csalásokkal szemben


A rövid távú lakáskiadás népszerűvé válásával az egész világban megnőtt az illegális tevékenységek száma, ez ellen lépne most fel az Európai Unió egy új, az átláthatóságot javító szabályozással – írta közleményében az Európai Parlament, amit a 24.hu szúrt ki.

A bérelhető apartmanok egyre népszerűbb szálláslehetőségnek számítanak a nyaralásnál, és ezek a szolgáltatások olyan oldalakon keresztül, mint a Booking vagy az Airbnb bárki számára könnyen elérhetők – írták.

„A városok küzdenek az illegális szállásbérlések robbanásszerű elterjedésével. Ez nyomás alá helyezi a városok élhetőségét és megfizethetőségét szerte Európában – nyilatkozta a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport egy tagja, Kim Van Sparrentak, a javaslat parlamenti felelőse.

„Mindezidáig a lakásbérlési platformok megtagadták, hogy megosszák az adatokat, ezzel ellehetetlenítve a szabályok betartását. Szerencsére ezzel a jogszabállyal pontot teszünk ennek a végére, és visszaadjuk az ellenőrzést a városok kezébe.”

Az új szabályozás lényege, hogy több információ átadására kötelezze a rövid távú lakáskiadással foglalkozó online platformokat azokban az országokban, amelyek ezt megkövetelik, ezzel segítve a helyi hatóságokat – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések