A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kábítószer-kereskedelem miatt ítélték el az egykori Nagy Őt: reagált a pofon-osztó


A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat


A Fővárosi Ítélőtábla jogerős másodfokú ítéletével bűnösnek mondott ki társtettesként kábítószer-kereskedelem bűntettében egy ismert médiaszemélyiséget és két művésztársát – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészérában huzamosabb ideje jelen lévő középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2023 februárjában kihirdetett elsőfokú ítéletével a kokainnal és extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyházra ítélte.

Három, művészeti tevékenységet végző bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondtak ki bűnösnek, és őket 1,5 millió, illetve 840 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották, harmadik társukat pedig kábítószer-birtoklás vétsége miatt megrovásban részesítették.

Kifejtették, hogy a színész-producer terhelt 2018 óta szervezett összejöveteleket lakásán, a rendezvényekre vendégeivel – így bűntársaival is – kokaint szerzett be azzal kereskedő társuktól, majd a „kábítószert művészi együttgondolkodásuk előmozdítására közösen elfogyasztották”.

Az ügyészség szerint hasonlóan jártak el az elkövető művésztársai 2019. március 22-én is, amikor a kokain megvásárlását követően rendőri ellenőrzés alá vonták járművüket, és tőlük a rendező-forgatókönyvíró társuk lakására szervezett újabb összejövetelre szánt, mintegy három gramm kokaint lefoglalták.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer-terjesztővel szemben súlyosabb szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg három, művészbűntársával szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapításáért és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az ügydöntő határozattal szemben a díler védője a büntetés enyhítésére, míg médiaszemélyiség társának védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, harmadlagosan pedig az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla az egykori Nagy Őt végül 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtön fokozatú, az egyik esetében 2 évi időtartamra, a másikat pedig 1 év próbaidő tartamra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről.

A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt elsőrendű terhelt elsőfokú ítéletét helyben hagyta – áll a közleményben.

Árpa csütörtökön közösségi oldalán ragált a Fővárosi Ítélőtábla döntésére.

Jó hírem van, boldog nap ez a mai. Öt év után végre lezárult ez a nevetséges ügy. A másodfokú ítélet alapján NEM leszek büntetett előéletű, továbbra sincs priuszom, és a pénzbírságot is elengedték. Persze a BRFK-nak borzasztóan fontos volt, hogy ezt a hírt közzé tegye, és másképp fogalmazza, és ezzel tisztára mossa magát és a rám fordított adófizetők pénzét, de szarok most már rá. A tény marad: soha nem találtak nálam kábítószert, soha nem kereskedtem vele, és az ügyvédem szívesen nyilatkozik, ha a jogi részletekre kíváncsi valaki

– írta posztjában a színész, hozzátéve: hamarosan induló podcastjában részletesen elmeséli majd az ügy részleteit. „Főleg az ügy főnyomozója és az ő egészen érdekesen alakuló karrierje lesz a fő téma. Valamint az a rengeteg törvénysértés, amit a nyomozóhatóságok elkövettek, persze következmények nélkül. Mert arról persze ők egy szót sem ejtettek.”

Nem. Nem félek. Ha mostanában mégis történne velem valami, legalább tudni fogjátok, hogy miért. A lényeg, hogy vége. Örülünk, Vincent. Most én jövök!

– zárta bejegyzését Árpa Attila.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések