A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Multimilliomosok állnak az Izrael-ellenes tüntetések mögött


A csoport gyakorlatilag marxista alapelveket fogalmazott meg küldetésében 

Egy multimilliomos technológiai vállalkozó és felesége segít finanszírozni az Izrael-ellenes tüntetések mögött álló egyik csoportot. Szerdán Washingtonban a rendőrségnek kellett intézkednie a Demokrata Nemzeti Bizottság székháza előtt a tűzszünetért tüntetőkkel szemben – számolt be a Magyar Nemzet. 

Neville Roy Singham amerikai vállalkozó, aki a Thoughtworks nevű informatikai tanácsadó cég megalapításával és eladásával keresett milliókat és felesége, Jodie Evans, a Code Pink nevű baloldali háborúellenes csoport társalapítója 2017 óta a Népi Fórum (The People's Forum) nevű csoport fő finanszírozói – számolt be a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A csoport gyakorlatilag marxista alapelveket fogalmazott meg küldetésében. A Hamász október 7-i támadása után a Népi Fórum szerepet játszott több Izrael-ellenes tüntetés szervezésében, és ahelyett, hogy elítélte volna a palesztin terrorszervezet tetteit, felszólított „a cionista megszállásnak nyújtott amerikai támogatás megszüntetésére”. A csoport a „folyótól a tengerig” gyakorlatilag Izrael teljes megsemmisítésére vonatkozó palesztin jelmondatot is használta – írták.

A Népi Fórum felszólította támogatóit, hogy „álljanak ki Palesztina népe mellett, amelynek joga van ellenállni az apartheidnek, a megszállásnak és az elnyomásnak”.

A csoport vezetője, Manolo De Los Santos bírálta a kedden Washingtonban tartott Izrael-párti tüntetést, amelyet „népirtáspárti menetnek” nevezett, és az X-en közzétett bejegyzésében azt írta:

Ez a palesztinellenes menet, amelyet az amerikai kormányzat segített, arra számít, hogy nagy tömeg gyűlik össze a 75 éves apartheid és megszállás támogatására.

A tüntetés szónokait azzal is vádolta, hogy „rasszisták” és „hamis progresszívek”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések