Isteni finom lesz a túrós pite, ha mézes krémmel vonod be a tetejét.
Készítsd el a klasszikus túrós pitét kicsit másképp, mézes krémmel a tetején! Ennek a változatnak csak az aljára kerül az omlós, vajas tésztából, ezt lágy túrós krém és mézes, tejfölös töltelék koronázza meg. Ha szereted a klasszikus pitéket, a házias almás változatot is mindenképp próbáld ki.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
👉 12.5 dkg liszt
👉 6.5 dkg vaj
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 teáskanál tejföl
👉 1 tojássárgája
👉 1 mokkáskanál sütőpor
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
A túrós töltelékhez:
👉 50 dkg túró
👉 5 dkg porcukor
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromhéj
A tetejére:
👉 3 dl tej
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás pudingpor
👉 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A tésztához a lisztet keverd el először a sütőporral, majd morzsold el a felkockázott hideg vajjal. Add hozzá a cukrot, a tojássárgát, lágyítsd kevés tejföllel, és gyúrj belőle sima tésztát. Ha túl lágy lenne, kevés lisztet adj még hozzá. Formázz belőle gombócot, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. Közben a töltelékhez való túrót keverd el a porcukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
Egy piteformát kenj ki vajjal. A tésztát nyújtsd ki kör alakúra úgy, hogy a forma széleit is befedje, és helyezd el benne. Oszd el a tetején a túrós tölteléket. A tetejére való tejet keverd el a tojásokkal, a vaníliás pudingporral és a mézzel, és csorgasd a túróra. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt süsd készre.
0 Megjegyzések