A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább emeli az ápolók bérét a kormány

Jövőre újabb jelentős béremelés lesz az egészségügyben – ez derült ki Pintér Sándor parlamenti bizottsági meghallgatásából.

A belügyminiszter kifejtette: a kormány tartja magát korábbi ígéretéhez, így a jövő márciusra jelzett szakdolgozói béremelés meg fog történni. Ezzel csökken a különbség az orvosok és a szakdolgozók fizetése között. Júliustól mintegy 84 ezer egészségügyi szakdolgozó, valamint 24 ezer az egészségügy nem gyógyító területein dolgozó munkavállaló bére emelkedett 18 százalékkal.

Az egészségügyi államtitkár már akkor bejelentette, hogy a kormány tervei szerint 2024-ben újabb béremelés lesz.

„A kormány tervei szerint ez a béremelés 2024 márciusában nagyobb lépéssel folytatódik. Ezzel elérjük azt, hogy az orvosok és a szakápolók közötti bérolló nyílását megakadályozzuk. Sőt, ez a bérolló záródni fog a kormány intézkedéseinek köszönhetően”

– hangsúlyozta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.

Az orvosok bére már korábban, januárban emelkedett újabb 11 százalékkal. Vagyis, a kormány végrehajtotta a Magyar Orvosi Kamarával korábban megkötött béremelési megállapodás utolsó lépését is.
Mostanra pedig már biztossá vált a szakápolók, a szakdolgozók tavasszal megígért újabb béremelése is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések