A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos joghurtos pogácsa élesztős tésztából: ezt a típust nem kell hajtogatni


Készíts puha pogácsát joghurttal a tésztájában! Uzsonnára nem is kell finomabb.


A foszlós, puha pogácsa natúr joghurttal a tésztájában ellenállhatatlan sós nasi. Kelt tésztából készül, hajtogatni azonban ezt a típust nem szükséges, csak szaggasd ki. Arra figyelj oda, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, így kel meg jól a tészta. Ha szívesen kipróbálsz más pogácsarecepteket is, ebből a válogatásból szemezgethetsz.

Hozzávalók 6 személyre

👉 50 dkg liszt
👉 15 dkg natúr joghurt
👉 2.5 dkg vaj
👉 2.5 dkg élesztő
👉 2 egész tojás
👉 1 tojássárgája
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál só
👉 0.75 dl tej
👉 1 tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés:

A langyos tejet keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel tíz perc alatt. A lisztet közben szitáld át, és morzsold el a lágy vajjal. Add hozzá a sót, a tojásokat, a langyosra melegített joghurtot, végül az élesztős tejet. Jól dolgozd ki, és letakarva pihentesd egy órát. Ezalatt a kétszeresére kel.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki két centi vastagra. Szaggasd ki pogácsaszaggatóval, és helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le, és keleszd további negyedórát. Közben a sütőt melegítsd elő 220 fokra. Amikor bemelegedett, a pogácsák tetejét kend meg tojásfehérjével, és 12-15 perc alatt süsd őket pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések