A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robert C. Castel: Többfrontos háborúra készül Izrael

Robert C. Castel a TikTokon nyilatkozott a legfrissebb helyzetről az Izrael-Hamász háború kapcsán. Az Izraelben élő biztonságpolitikai szakértő elárulta, hogy Izraelben nemrég az a döntés született, hogy lassan, megfontoltan fogják végrehajtani a következő lépéseket.

Lélektani feladatokat is el kell látnia Izraelnek ebben a háborúban a nemzeti morál helyreállításában is − mondta a biztonságpolitikai szakértő.

A szakértő szerint Gázán kívül más területeken is fenyegetésekkel néz szembe Izrael, akár háromfrontos hadviselére kell berendezkednie az országnak.

Castel egy másik videóban arról is beszélt, hogy a felelősség és a hatalom egyre jobban elszakad egymástól. A nyugati államokban az állam politikai vezetése megmarad felelősnek, a hatalom viszont egyre inkább nemzetközi játékosok, szervezetek kezébe kerül, az államokon belül pedig nem megválasztott funkciók gyakorolják a hatalmat.

A nem nyugati oldalon pedig a hatalom megvan, de felelősségük nincs, ilyenek a terrorállamok, mint a Hamász Gázában. Ezekben az államokban van egy terrorcsoport, aminek van hatalma, de nem vállal felelősséget a lakosság és a terület fölött. Ez tarthatatlan és igen komoly válságokat fog még okozni − húzta alá a biztonságpolitikai szakértő.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések