A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hollik István: Még idén 15 százalékkal emelkedik a minimálbér


A megszokottnál hamarabb, már decembertől emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum összege. A kötelező legkisebb kereset 15 százalékkal, a középfokú végzettséghez kötött garantált bérminimum pedig 10 százalékkal lesz magasabb decemberben a novemberi összegnél – tudta meg a Mandiner.


Úgy tudja a portál, hogy a szakszervezetek és a munkáltatói érdekképviseletek az emelés mértéke mellett a napokban arról is döntöttek, egy hónappal előre hozzák a minimálbér és a bérminimum emelését, így már decemberben nő az érintettek fizetése.

Az ellentételezésre a tavaly év végén megkötött bérmegállapodás értelmében azért van szükség, mert 2023-ban az éves infláció meghaladja a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének mértékét. A megszokottnál egy hónappal korábban végrehajtott béremelésnek és a mértékének köszönhetően a legalacsonyabb keresetűek elkerülik a reálkereset-visszaesést – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések