A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem lehetnek vendég szurkolók a magyar-montenegrói Eb-selejtezőn


Az UEFA döntése értelmében Montenegró labdarúgó szövetsége nem árulhat jegyeket Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre, azaz nem lehetnek vendégszurkolók a Puskás Arénában november 19-én sorra kerülő mérkőzésen.


Montenegrót még az októberi, Szerbia elleni belgrádi Eb-selejtezőn szurkolóik rasszista megnyilvánulásai miatt büntette meg az UEFA fegyelmi bizottsága.

A döntés értelmében a montenegrói szövetség a soron következő idegenbeli tétmérkőzésre nem kap jegyárusítási lehetőséget, ez pedig pont a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójára kiírt budapesti találkozó – amire itthon egyébként péntektől lehet jegyeket venni.

A montenegróiaknak emellett 20 ezer eurós pénzbírságot is le kell nyelniük, illetve meg kell téríteniük a szurkolóik által a szerbiai mérkőzés helyszínén okozott károkat, többek között 205 ülőhelyet rongáltak meg.

Az UEFA haragját a szerbek sem úszták meg. Szintén szurkolóik rasszista megnyilvánulásai miatt következő (és egyben utolsó) Eb-selejtezőjüket, a bolgárok elleni hazai meccset zárt kapuk mögött kell megrendezni, így ha kijutnak az Eb-re (ami nagyjából borítékolható), azt a stadionban nézők nélkül ünnepelhetik majd, ami azért nem kis büntetés a csapatnak és a szerb szurkolóknak, legalábbis a nem rasszista többségnek biztosan.

Emellett 50 ezer euró büntetést is kell fizetniük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések