Nagyon finom lesz a sertéskaraj, ha zsályával együtt kerül a serpenyőbe.
A zsályás sertéskaraj a világ legegyszerűbb módján készül: langyos vizes marinádban ázik először, amibe a legegyszerűbb fűszerek kerülnek, utána pedig vajon sül ropogósra. Csontos karajt válassz hozzá. A zsályával érdemes megismerkedned, és akár nevelgethetsz is belőle egy cseréppel a konyhában, mert sajátos íze és illata sokféle fogást feldob.
Hozzávalók 4 személyre
👉 7.5 dl víz
👉 5 dkg vaj
👉 4 szelet csontos sertéskaraj
👉 3 evőkanál só
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor zsálya
👉 1 evőkanál szemes bors
Elkészítés:
Langyos vízben oldd fel a sót. Tedd bele a lapjával szétnyomott fokhagymagerezdeket, a szemes borsot és a húst. A csontos karajt nem kell klopfolni. Pihentesd ebben az egyszerű pácban egy-két órát. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Dobd rá a zsályaleveleket, majd néhány perc múlva a marinádból kihalászott húst. Oldalanként négy-öt perc alatt, időnként meglocsolgatva süsd a karajt pirosra.
0 Megjegyzések