A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reggeli omlett felturbózva: reszelt krumplival és szalonnával elképesztően finom


A reszelt krumplival és szalonnával készülő omlett fantasztikus, kiadós reggeli.


Hogy a tojás és a krumpli jól mennek egymáshoz, már a spanyol omlett óta tudjuk, de ezt még jobban felturbózhatod, ha szalonnás alappal készíted, és a krumplit nem karikázva, hanem reszelve adod a tojáshoz. Friss ropogós kenyérrel és nyers zöldségekkel tálalva egész délelőttre eltelít.

Hozzávalók 1 adaghoz

👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 2 tojás
👉 1 közepes krumpli
👉 1 kis hagyma
👉 0.5 paprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és serpenyőben olvaszd ki a zsírját. Amikor kész, a pörcöket szedd ki, a visszamaradt zsíron pedig párold üvegesre a felaprított hagymát. Közben a krumplit hámozd meg, reszeld le, sózd be, és egy rövid ideig hagyd állni. A paprikát vágd kockákra.

Amikor a hagyma már puha, a reszelt krumpliból nyomkodd ki a vizet, és a paprikával együtt tedd a serpenyőbe. Fedő alatt pirítsd néhány percig. Nem kell neki sok, mert a reszelt krumpli hamar megsül. Amikor kész, öntsd bele vissza a szalonnapörcöket is.

Közben a tojásokat egy tálban verd fel villával. Sózd és borsozd meg, és öntsd a megsült krumplira. Először az egyik oldalát süsd két-három percig, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd pirosra a másik oldalát is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések