A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őszi nokedli sütőtökkel keverve: előre kisült tök kerül a tésztájába


Dobd fel a hagyományos nokedlit úgy, hogy a tésztájába sütőtököt is keversz!


Hamisítatlan őszi fogás az élénk színű sütőtökös nokedli, amely akkor lesz a legfinomabb, ha először kisütöd a bele való tököt. A friss rozmaring ebben a változatban is jól megy a tökhöz. A galuska nagyon hamar kifő, ezért inkább ne hagyd magára a tűzhelyen: ha feljött a víz tetejére, várj egy percet, és már le is szűrheted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg sült tök
👉 20 dkg liszt
👉 2 tojás
👉 2 ág rozmaring
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 reszelt parmezán és chili a tetejére
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A tököt magozd ki, vágd cikkekre, és 200 fokos sütőben egy-másfél óra alatt süsd puhára. Használhatsz maradék tököt is, akkor ezt a lépést megspórolhatod. A kisült tököt kanalazd ki a héjából egy tálba, és villával törd össze. Add hozzá a lisztet, a tojást, a szerecsendiót, a gyömbért és a borsot, és fokozatosan annyi vízzel engedd fel, hogy galuskatészta-állagú masszát kapj.

Egy lábosban forralj sós vizet. Szaggasd bele a sütőtökös tésztát, és főzd ki. Amikor feljönnek a galuskák a víz tetejére, várj még egy percet, és szűrd le őket. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Tépkedd bele a rozmaring leveleit, egy percig pirítsd őket, majd add hozzá a kifőtt nokedlit. Forgasd össze, és így pirítsd további egy-két percig. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt parmezánnal és chilivel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések