A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatja az akcióit a határmenti térségben a szerb rendőrség


Az emberkereskedelem az egyik legjövedelmezőbb üzletág a Balkánon. 2020-ban Szerbia, Magyarország és Románia határszakaszánál körülbelül tízmillió eurót kereshettek a bűnözők – többek között ez derült ki a Magyar Nemzet hírösszefoglalójából.


A Migránsokat és Menedékkérőket Segítő Központ becslései szerint jelenleg ötezer illegális bevándorló tartózkodik Szerbiában, és ebben az évben több mint hetvenezren haladtak át az országon. A befogadóközpontokban és illegális táborokban meghúzódó migránsok többsége afgán vagy szír származású.

Mint kiemelték: az illegális bevándorlók táboraiban a rendőrök nagy mennyiségben foglalnak le fegyvereket és kábítószereket is, egyes migránsvédő szervezetek is úgy vélik, nekik is ugyanolyan szabadságot kellene biztosítani az EU-ban, mint az ukrajnai háború elől menekülőknek.

A cikkben kitérnek arra is, hogy a magyar határ menti rész egyfajta műveleti területté változott, amióta legutóbb Horgosnál összecsaptak egymással az embercsempészek. A szerb rendőrség azóta folyamatosan "akciózik" a térségben.

A Magyar Nemzet helyi tudósítójának tapasztalata szerint ezért jelentősen csökkent a migránsok száma Szabadkán és a környéken. A helyiek ennek ellenére nem nyugodtak. Azt mondják, hogy attól tartanak, ez csak időszakos csend, s amint a hatósági fellépés csökken, visszatérnek a bevándorlók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések