A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őszi kakaós muffin kevert tésztából: egy különleges hozzávalótól olyan szaftos


Ez a finom kakaós muffin bögrésen készül, és egy vitamindús zöldség is kerül bele.


Készítsd el a kakaós muffint bögrésen úgy, hogy a tésztájába céklát is rejtesz! Az élénklila zöldséget először süsd meg sütőben, így adja ki legjobban az ízeit, majd ezt keverd össze a többi hozzávalóval. Az adagok kimérésére egy kétdecis bögrét vagy csészét használj.

Hozzávalók

👉 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2 közepes cékla (kb. 20 dkg/darab)
👉 2 bögre liszt
👉 2 tojás
👉 1 bögre porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 bögre olaj
👉 0.5 bögre tej
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A céklákat alaposan mosd meg. Csomagold őket egy-egy darab alufóliába, és 200 fokon egy óra alatt süsd puhára. A kisült céklákat hűtsd langyosra, hámozd meg, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben.

A kakaóport, a lisztet, sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverd el egy tálban. Kanalazd hozzá a céklapürét, üsd bele a tojást, öntsd hozzá az olajat és a tejet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Oszd el a masszát egy papírral kibélelt muffintepsiben, és 180 fokon 25 perc alatt süsd készre. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mivel a muffinok sütés közben még nőni fognak, inkább készítsd két tepsivel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések