A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Középiskolás lányokról készítettek aktokat a mesterséges intelligencia segítségével


Az interneten szabadon elérhető mesterséges intelligencia alapú szolgáltatással készítettek hamis aktokat középiskolás lányokról – írta meg az Origó, kiemelve, hogy egyre több ilyen eset történik.


Aggasztó trend jelei mutatkoznak a világ középiskoláiban, az éppen folyó tanév kezdete óta másodjára érkeztek hírek arról, hogy tizenéves fiúk mesterséges intelligenciás szolgáltatás használatával hamis meztelen képeket készítettek és terjesztettek a lány osztálytársaikról – olvasható a cikkben.

A portál szerint elsőként szeptemberben tört ki emiatt botrány a spanyolországi Almendralejo kisvárosban, most pedig az USA New Jersey államában lévő Westfield Középiskolába is bizonyítottan betört a jelenség. A rendőrség egyelőre nem sokra jutott, több ismert áldozat is van, azonban a hamis képekhez nincs hozzáférésük a nyomozóknak, így azok forrását sem képesek azonosítani.

Az áldozattá vált lányokat traumatizálta az eset, rettegnek attól, hogy meglévő vagy jövőbeli hamisítványok nyilvánosságra kerülhetnek, szégyenbe hozhatják őket mások előtt. Nem tudni, hogy mennyire meggyőzőek a képek, ám ez a végeredmény szempontjából nem feltétlenül számít sokat.

Az egészben az a rémisztő, hogy bárhol, bárkivel előfordulhat. Ha egy kép terjedni kezd, az elkövetőt nagyon nehéz visszakeresni. Megoldást talán a technológia szabályozása jelenthetne. De az egyre gyakrabban megjelenő új megoldások miatt a jogalkotás nem nagyon tud lépést tartani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések