A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási tömeg hömpölygött Londonban - 300 ezer tüntető vonult Izrael ellen (Videó)

A Scotland Yard tájékoztatása szerint több mint háromszázezren vesznek részt a palesztinpárti megmozduláson Londonban.

A Gázai övezetben zajló izraeli hadművelet ellen már a negyedik szombaton vonulnak utcára a brit fővárosban.


A rendőrök kora estig többször is összecsaptak ellentüntetőkkel, legalább 92 embert letartóztattak.

 "A rendőrség 82 embert vett őrizetbe... Ők az ellentüntetők egy nagy csoportjába tartoznak, akiket megfigyeltünk, és akik megpróbáltak eljutni a fő tiltakozó felvonuláshoz (Palesztina támogatására - a szerk.)" - áll a rendőrség üzenetében. az X közösségi oldalon.

Megjegyezték, hogy a letartóztatásra a „közrend megsértésének megakadályozása érdekében” került sor.


A tüntetők palesztin zászlót tekertek az egyik brit első világháborús emlékműre Londonban, a szombatra meghirdetett Palesztina-párti demonstráción, amire előzetesen 500 ezer főt becsültek a szervezők.


A Scotland Yard a tüntetés előtt arra figyelmeztetett, hogy radikális lépéseket fognak tenni és letartóztatják azokat a palesztinpárti tüntetőket, akik megzavarják a megemlékezést, és lezárják a demonstrálók elől azokat a helyszíneket, ahol az első világháborút lezáró tűzszünet évfordulóját ünneplik.


A tüntetés időpontja az emlékezés napjára esett, ezért a brit hatóságok korábban többször is megpróbálták elérni a betiltást. A londoni rendőrség azonban közölte, hogy nem avatkozhatnak be a tiltakozásba, hiszen a törvényi szempontból ez csak a legszélsőségesebb esetekben lehetséges.


Összesen több mint kétezer rendőr biztosítja ezen a napon a törvényes rendet London utcáin. Korábban arról számoltak be, hogy mintegy ezer rendfenntartót hoztak be más régiókból erősítésre.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések