A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gazprom: Oda is orosz gáz megy, ahol ezt tagadják

Az orosz gáz továbbra is az Európai Unió (EU) számos országába áramlik, beleértve azokat is, amelyek hivatalosan felhagytak vele − nyilatkozta Alekszej Miller, a Gazprom vezetője nemrég, írja az Izvesztyija orosz hírportál.

„Nem szeretnék pontos számot mondani arról, hogy hány helyre jut el a gáz, hiszen a fő gázvezeték molekuláinak nincs nemzeti színük. Tudjuk, hogy sok olyan országba is szállítanak orosz gázt, amelyek korábban megtagadták az orosz gáz fogyasztását” – nyilatkozta Pavel Zarubin újságírónak.

Miller emellett hozzátette, hogy jelenleg a baumgarteni (Ausztria) gázközpontba zajlanak a szállítások, ahonnan az EU-országokba szállítják tovább a gázt.

Az osztrák gázelosztó központ orosz gázellátásának lehetősége a Szudzsa kompresszorállomáson keresztül Ukrajna területén áthaladó tranzittal valósul meg

– magyarázta a Gazprom vezetője.

Általában, ami Dél-, Délkelet-Európát illeti, Oroszországból ebbe a térségbe továbbra is az aláírt szerződések szerint történik a gázszállítás – magyarázta Miller.

Az orosz gáz tehát elérhető az európai piacon, még azokban az országokban is, amelyek azt mondják, hogy nemzeti piacukon nem 

− zárta  szavait a vezető.

Korábban, november 1-jén a Gazprom vezetője azt mondta, hogy a nyugati országok üzleti képviselői szeretnék, ha az oroszországi gáz visszatérne piacaikra. Miller szerint a következő évtizedekben növekvő kereslet közepette a nyugati országok gázpiaca szűkös maradhat. Ezt a tendenciát azonban nem fogják tudni megfordítani – véli.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések