A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olcsó és egészséges paradicsomos resztelt máj: szinte elolvad a szádban


Nagyon finom lesz a resztelt máj, ha sűrített paradicsommal dobod fel.


A paradicsomos resztelt máj abban különbözik a hagyományos társától, hogy a szaftjába egy kevés sűrített paradicsom is kerül. A máj olcsó, egészséges, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Jól megy hozzá a bors és a majoránna, de sót csak a tányéron adj hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 65 dkg csirkemáj
👉 1.5 dl víz
👉 1 hagyma
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A májat csíkozd fel. Egy vastag aljú vagy tapadásmentes edényben párold üvegesre a felicikkezett hagymát, majd add hozzá a májat, és kevergetve pirítsd öt percig. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, öntsd fel másfél deci vízzel, és fedő alatt párold tíz percig. Ekkor keverd hozzá a sűrített paradicsomot. Ha szükséges, még egy kevés vizet adhatsz hozzá, hogy jó szószos legyen, és forrald össze. Tálald főtt krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések